Voorbeschouwing

 

Aanstaande donderdag speelt New Heroes thuis tegen Aris Groningen dat tot nu toe twee wedstrijden wist te winnen.

De winst voor Aris zat hem in de wedstrijden tegen Den Helder Suns en BAL Weert. Bij Aris zien we dit seizoen Valentijn Lietmeijer weer terug op het veld. Na tussen 2011 en 2013 ook al voor Aris gespeeld te hebben heeft Lietmeijer afgelopen seizoen besloten om weer terug te keren op het Kalverdijkje en zodoende New Heroes te verlaten.

Ook Mladenovic, vorig jaar spelend bij Donar is dit jaar bij Aris te bewonderen. Daar tegenover stond het vertrek van de topscorer van het seizoen 2016-2017 Jordan Gregory (Landstede Zwolle) en Craig Osaikhwuwuomwam. Laatstgenoemde kwam vorig seizoen ongelukkig ten val en blesseerde daarmee zijn knieschijf.  Leeuwarden heeft dit jaar wel de beschikking over ware driepuntsspecialisten waaronder Niels Bunschoten, Nate Krach en Emile Blackman.

New Heroes zal er alles aan gelegen zijn om het onnodige verlies bij Landstede van afgelopen zondag weg te poetsen. Met name het 3e kwart in deze wedstrijd deed New Heroes de das om. Bij New Heroes blijft Sherrill aantonen dat zijn vizier op scherp staat, maar ook Stefan Wessels speelt de laatste weken een sterke partij (Tegen Landstede kwam hij tot 15 punten en 12 rebounds). De samenwerking met Marshall verloopt steeds beter en de automatismen worden steeds beter zichtbaar in het team. Samen met uw steun zal het weer een mooie avond worden in de Maaspoort.

Of Norville Carey beschikbaar is is nog niet bekend, zeker is wel dat Kees Akerboom nog wat tijd nodig heeft om weer te kunnen spelen. Aanvang wedstrijd is om 20.00 uur.